دسته‌ها
اخبار

رویکردی تحلیلی به کیفیت معماری مسکن منطقه 1 تا 3 شهر تهران طی سال های 1397-1357 | معماری نواز

رویکردی تحلیلی به کیفیت معماری مسکن منطقه 1 تا 3 شهر تهران طی سال های 1397-1357 | معماری نواز

مدرنیته و مسکن (رویکردی مردم نگارانه به مفهوم خانه سبک زندگی روستایی وتحولات امروزی آن). عوامل تاثیرگذار بر طراحی مسکن از گذشته تا آینده. فصلنامه مسکن و محیط روستا، 141، 36-19.

  • تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
  • یکی از پیچیده ترین مسائل در شهرهای جهان نرخ بالای جرم و افزایش ناهنجاری های اجتماعی در آنهاست.در تمامی اعمال مجرمانه دارای ظرف مکانی و زمانی خاص هستند.
  • چالش‌های پدیدة جهانی‌شدن در کشورهای در حال توسعه با تأکید بر ایران.
  • اینچنین طرحی نیازمند توانمندی معمار در مؤلفه های معماری مسکونی و تسلط کامل بر ضوابط و الزامات طراحی شهرداری شهر مورد طراحی می باشد.
  • برخی از بناها و ساختمان هایی که در شهر لواسان احداث گردیده اند، چندین سال پیاپی بعنوان شاهکار معماری سال کشور برگزیده شده اند.

حاصل کار معماری اگر دارای ویژگی‌ها و مختصات خاصی باشد، به خودیِ‌خود، مُخاطبانِ‌ خاصی را جذب خواهد نمود. در این مورد سابقه اِعمال شده توسط معمار است که مُخاطب آتی را تعریف می‌کند. بدین ترتیب معماری مسکن، به ویژه وقتی که هدفش رسیدن به روحِ «خانه» باشد، معماری پُر از رمز و راز و زیبایی است. تغییر محل زندگی به دنبال تغییرات اقلیمی و عدم تلاش برای حل مشکلات گرمایش و فرسایش زمین از سوی دولت ها می تواند چرخه معیوبی را ایجاد کند که سبب تشدید هر دو بحران گردد. از این رو تأمین مسکنی اجتماعی که نیازهای این مهاجران اقلیمی را برطرف سازد دارای ضرورت و اهمیت بسیاری است.

شاخص های معماری مسکن روستایی در ایران (مقاله علمی وزارت علوم)

یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که مسکن سنتی زنجان (تا دوره قاجار) از الگوهای مکان-رفتار پویا و فعال برخوردار بوده و در مسکن معاصر (خانه‌های ویلایی و واحد‌های آپارتمانی امروزین) به‌تدریج به الگوهای ایستا و غیر‌فعال تغییر یافته ‌است. تحول طراحی بوم‌سازگار و چند‌عملکردی در مسکن سنتی به طراحی فرمی-عملکردی و بی‌توجهی به زیست‌بوم در مسکن معاصر، سازمان ادراکی-رفتاری و زبان‌الگوی سکونت را تضعیف کرده است. استنتاج نهایی تحقیق آن است که با بذل توجه عمیق به الگوهای فرهنگی (رفتاری) و سازمان فضایی، زبان‌الگوی سکونت قابل بازیابی است. تقویت رابطه بصری و دسترسی به طبیعت، طراحی مبتنی بر حواس محیطی (بینایی، بویایی، لامسه)، حفظ تشخص، تنوع و انعطاف‌پذیری فضاهای سکونتی، تعامل‌پذیری خانواده و همسایگان و تداعی‌گری خاطرات در بازآفرینی سازمان فضایی و زبان‌الگوی سکونت تأثیرگذار است.

ارزیابی و تحلیل کارکردپذیری طرح‌های معماری مسکن در اندازه کوچک* نمونه موردی: مجموعه پنجاه هزار واحدی غدیر مسکن مهر

یکی از پیچیده ترین مسائل در شهرهای جهان نرخ بالای جرم و افزایش ناهنجاری های اجتماعی در آنهاست.در تمامی اعمال مجرمانه دارای ظرف مکانی و زمانی خاص هستند. اگر می خواهید اولین نفری باشیدکه از رویدادهای تخصصی و معتبر علمی کشور باخبر می شوید، حتما در کانال سیویلیکا عضو شوید.

در دوره معماری مسکن آکادمی تلاش می شود آموزشهای مربوط به طراحی زیبا و کارآمد به همراه رعایت اصول فنی و ضوابط شهری و الزامات طراحی مجتمع های مسکونی آموزش داده شود به نحوی که بعد از گذراندن دوره به راحتی بتوان در همه نوع زمینی با هر ابعادی طراحی کرد و در شرکتهای مجلات علمی پژوهشی شهرسازی معماری استخدام شد. طالبی، حامد، حجت، عیسی و فرضیان، محمد. بررسی نقش حکومت، مردم و معماران در پیدایش کوی­های مسکونی کوتا ه­ مرتبه تهران در دوره پهلوی دوم. هاشم پور، پریسا، سامی، زیبا، کیفیت محیطی موثر در حیاتپذیری مجتمعهای مسکونی، فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات شهری، شماره30، 55-68. آصفی، مازیار، ایمانی، الناز، 1395، باز تعریف الگوهای طراحی مسکن مطلوب ایرانی- اسلامی معاصر با ارزیابی کیفی خانه‌های سنتی، فصلنامه قطب علمی معماری اسلامی، شماره یازدهم، سال چهارم، 56-73.