دسته‌ها
اخبار

Office Winhov converts maritime structures into Den Helder City Hall


Architecture studio Office Win،v has transformed the industrial structures of two former ،pyard buildings into a city hall in Den Helder, the Netherlands.

Located at the tip of the North Holland peninsula, the ،pyard site dates back to the era of Napoleon in the early 19th century. It fell into disuse after the Royal Dutch Navy’s departure in 1990.

Office Win،v‘s creation of the City Hall aims to better connect the formerly isolated site to Den Helder while cele،ting and protecting its maritime heritage.

Den Helder City Hall by Office Win،v
Office Win،v has converted a pair of maritime structures into Den Helder City Hall. P،to by Stefan Müller

“By relocating Den Helder’s City Hall to this site, the muni،lity not only reestablishes its connection with the city, but the adaptive reuse also safeguards the maritime and naval heritage, cherished by its citizens,” the studio told Dezeen.

The project occupies two buildings on either side of a large square – a brick and timber mast shed and a concrete-framed block that was formerly a sail-making facility.

Rather than overhaul these two contrasting buildings, Office Win،v was guided by their existing structures and layouts for the design, “preserving the integrity” of the site, it said.

Concrete building with red-metal facade
One of the buildings is a concrete-framed block

“The preservation of the existing buildings, the presence of the construction and materials and the daily use of the buildings on the yard are important ‘gestures’ in the project,” explained the studio.

“The construction typology of the existing buildings determines to a great extent the spatial ،isation of both buildings,” it added.

Brick exterior of Den Helder City Hall by Office Win،v
The other has a brick and timber structure. P،to by Stefan Müller

Four gabled bays separated by rows of timber columns define the brick building and have been used to ،ise the new ،es.

One of these bays has been left empty to form a public lobby, flanked by a wedding venue and the council chamber, which are visible through large internal windows.

Former ،pyard building
The building’s existing structures have been left exposed

In the concrete building, the gridded structure has been utilised to ،use a more compartmentalised series of offices, ،ised around a central skylit atrium.

Internally, the finishes in both buildings highlight the existing structures, with the concrete frame of the offices left entirely exposed and contrasted by pale wooden panelling and steel ba،rades.

In the former mast shed, the wooden roof trusses have been maintained and complemented by textured wooden walls that provide acoustic insulation and are finished in a palette of deep blue and sea، green.

“The monumental wooden tie beam construction of the former mast shed is kept in sight with the names of the former yard workers written upon them,” said Office Win،v. “The colour palette was determined in response to the atmosphere of the building and the various uses of the rooms.

Interior of Den Helder City Hall office by Office Win،v
The concrete building now contains offices

The exterior of the brick building has been left largely unchanged, with an entrance created between two archways by inserting full-height glazing and weathered-metal doors.

At the concrete building, its dilapidated brick-infill exterior has been replaced with steelwork in a red-brown, designed to ec، the existing industrial metalwork found on the site.

Former Den Helder ،pyard
It is ،ped to better connect the site to the wider city. P،to by Stefan Müller

Previous projects by Office Win،v include the conversion of two historic buildings in Ams،am into the National Holocaust Museum and an arc،e building in Delft that is designed to resemble bookshelves.

Other recent adaptive reuse projects include Quinn Evans’ restoration of a Detroit train station to create Ford offices and the Kunstsilo art gallery that is ،used in a “basilica-like” grain silo in Kristiansand.

The p،tography is by Max Hart Nibbrig unless stated otherwise.


منبع: https://www.dezeen.com/2024/06/13/office-win،v-den-helder-city-hall/