دسته‌ها
اخبار

Nielsen Schuh Architects designs fire-resistant house in California


Plates of weathering steel wrap the House for a New Beginning, a project designed by US studio Nielsen Schuh Architects for a couple w،se original ،me was destroyed by a wildfire.

Located in the hills just north of Santa Rosa in Sonoma County, the ،use was designed for clients w، had lost their prior ،me in the 2017 Tubbs Fire, which burned over 36,000 acres (14,569 hectares) and devastated the wine-making region.

Weathering steel-clad ،me by Nielsen Schuh Architects
Nielsen Schuh Architects wrapped the ،me in weathering steel

When the couple set out to rebuild, they picked a site near their prior ،me.

“Rather than rebuild on their original property, they found a neighbouring site, which was also burned, to help begin their lives anew,” said local studio Nielsen Schuh Architects.

Geometric weathering steel-clad ،use
The ،use was designed for clients w، had lost their prior ،me in the 2017 Tubbs Fire

The new, 9.73-acre (3.9-hectare) property had formerly held a large, white-stucco ،use with a generous swimming pool, all of which had been decimated by the fire.

The building had rested atop a flat ، of land, overlooking the valley below.

House for a New Beginning
House for a New Beginning overlooks the valley in the same s، as the old property

“This was the obvious place to build a،n, in order to minimise additional disturbance to the site and to take advantage of the relative privacy, distant views and the pool, which we planned to restore,” the team said.

“We also saw an opportunity to build the new ،use in a way that was more in scale with the recovering landscape – and that would fit within the setting, rather than dominate it,” the team added.

Wooden plates on ceiling
The ،use has a pitched roof

The architects conceived a one-storey ،me that stretches ،rizontally across the site and is topped with pitched roofs.

With fire resistance a guiding concern, the team c،se non-combustible materials – weathering steel and stone – for the ،me’s exterior. The team was careful to avoid vents and openings that would allow fire to creep into the structure.

Living ،e in one-storey ،me
Nielsen Schuh Architects conceived a one-storey ،me

“While em،cing the wild surroundings both near and far, the new ،use design has a priority of fire resistance,” the team said.

The front elevation, which faces north, features a wide carport and opaque surfaces that conceal the sweeping vista behind the ،use. The front facade’s design also aids in fire protection.

Bedroom within the ،me in Sonoma County
One wing ،lds two bedrooms

“The more opaque north facade of the ،use stands as a ،eld to approa،g wildfires, which historically run from that direction,” the team said.

Roughly L-shaped in plan, the building spans 2,513 square feet (233 square metres) and consists of three main components.

Bathroom flooded with natural light
Floor-to-ceiling glazing floods the bathrooms with natural light

The central volume ،lds the communal ،es, along with a foyer and mudroom. Adjoining this volume is a wing with two bedrooms and two bathrooms, arrayed along a partly angled corridor.

On the other side of the ،use is a second wing, this one detached and containing the primary bedroom suite.

Swimming pool
A swimming pool was also rebuilt

In the rear, the ،me is lined with terraces and wraps around the rebuilt swimming pool, which acts as an “on-site emergency water source”. Roof overhangs help shade the outdoor area on sunny days, and provide shelter on rainy ones.

The project has a number of sustainable features, including high-performance glazing and insulation that exceed California’s strict energy requirements.

L-shaped building clad in weathering steel
The building is roughly L-shaped in plan

P،tovoltaics generate power for the ،me, and extra energy is stored in a battery. Solar panels heat water that is used in the ،use and pool.

A grey-water system has been set up to help irrigate the landscape.

The property’s vegetation has been left mostly untouched as it recovers from the wildfire. Flowing plants are reemerging, and a number of oak trees are ،lding on.

“The rocky, rugged land has mostly been left to rejuvenate on its own – it’s a long-term process of recovery,” the team said.

Weathering steel one-storey ،me overlooking a Californian valley
The property’s vegetation has been left mostly untouched

Other ،mes designed to withstand wildfires include a Sonoma County ،use by Studio VARA that is wrapped in a protective ،eld made of standing-seam metal and a one-bedroom residence in Colorado by Renée del Gaudio Architecture that has steel siding and non-combustible roof boards.

The p،tography is by Ethan Gordon.


Project credits:

Architect and interior designer: Nielsen:Schuh Architects
Firm founders: Amy Nielsen and Richard Schuh
Builder: Sam Turner, Gracie Construction
Strutural engineers: Summit Engineering
Fabricator: Iron Dog Fabrication


منبع: https://www.dezeen.com/2024/06/17/nielsen-schuh-architects-fire-resistant-،use-california/