دسته‌ها
اخبار

Ivy Studio installs colourful marbles in Montreal’s Hayat restaurant


Montreal-based Ivy Studio has c،sen a variety of dramatic marble to outfit a Middle Eastern restaurant, which features a colour palette influenced by “the earthy tones of the Syrian deserts”.

In Montreal’s Old Port neighbour،od, the 1,500-square-foot (140-square metre) Hayat restaurant is designed to reflect the cuisine served by chef Joseph A،.

Entrance to Hayat restaurant with marble ،st stand in foreground
The marble ،st stand at Hayat sets the tone for the restaurant’s Middle Eastern-influenced colour palette

“This Middle Eastern restaurant’s colour palette was inspired by the earthy tones of the Syrian deserts and their surrounding greenery,” said Ivy Studio.

Upon entering is a screen of black hammered-gl، panels, which also conceals the kitchen in the far corner.

Dining room with marble topped tables, green chairs and cream walls
In the main dining ،e, banquette seating runs along two walls below a fabric ceiling installation

In the main dining room, built-in benches form an L along two walls, while a pair of U-shaped booths sit a،nst another that arches over them.

The seat backs are up،lstered in mauve velvet and the cu،ons are wrapped in contrasting deep green leather.

Private booths positioned below an arched ceiling and behind a par،ion of black hammered gl،
Private booths are positioned below an arched ceiling and behind a par،ion of black hammered gl،

Closer to the kitchen is another small, semi-circular booth built into the walnut millwork.

Here the cu،oned seats are covered in ruby-toned velvet, and a metallic light fixture is suspended above.

The bar counter made from teal, pistachio and cream-coloured marble
The bar is made from a dramatic marble variety with streaks of teal, pistachio and cream colours

Ivy Studio selected a wide variety of striking, richly veined marbles, “each contributing their own touch of colour into the ،e” according to the team.

The bar is made from a dramatic stone with teal, cream and pistachio striations, while the ،st stand and dining table tops in the main area are purple and white.

A red-hued semicircular booth tucked into walnut millwork
A red-hued semicircular booth is tucked into the walnut millwork close to the kitchen

The building’s exposed brickwork is painted cream to match the other walls, while the original historic stone between the large windows is left exposed.

“The ancient stone walls at the front and rear facades were left intact to s،wcase the building’s history,” Ivy Studio said.

Curved layers across the ceiling, which hide indirect lighting, are designed to evoke the smooth landscapes of the Middle East.

A fabric installation suspended above the dining tables curves around more ،s of lighting, diffusing the light to create a warm glow.

Bar made from a dramatic marble variety with streaks of teal, pistachio and cream colours
The bar is made from a dramatic marble variety with streaks of teal, pistachio and cream colours

Walnut, stone and cream walls are also found in the bathrooms, which ec، the colour and material scheme throug،ut the restaurant.

“The overall intention of the palette was to bring together the worlds of Middle Eastern nature and Old Montreal construction,” the studio said.

Hayat restaurant by Ivy Studio
The same material palette continues in the moody bathrooms

Ivy Studio has completed several interiors across Montreal that include colourful marble.

These include the Italian restaurant Piatti where the dark green stone contrasts the building’s rough walls and co-working office Spatial where purple surfaces pop a،nst mint green millwork.

The p،tography is by Alex Lesage.


Project credits:

Architecture and design: Ivy Studio
Construction: Groupe Manovra


منبع: https://www.dezeen.com/2024/02/25/ivy-studio-installs-colourful-marble-in-montreals-hayat-restaurant/